Ons verhaal begint met ‘service’, niet met verkopen 

In april 2008 gooide Jacques Claessens het compleet over een andere boeg. Als koeltechnieker voor een groot technisch bedrijf zag hij vooral hoe het niet moest. Hij nam prompt ontslag en stapte in een nieuw verhaal. Wat hij wél wilde: een koeltechnisch bedrijf uitbouwen waar ‘service’ altijd op de eerste plaats staat. Met Koeltechniek Claessens & Co richt hij zich sindsdien op het optimaliseren van chillers voor gebouwkoeling én op koelsystemen in datacenters en serverrooms. Het volledige technische verhaal steunt op het bedrijfslogo: het H-Log P Diagram. 

Bijzondere speler in de wereld van gebouwkoeling

Koeltechniek Claessens & Co vormt een bijzondere speler in de wereld van de gebouwkoeling. Al te vaak stellen wij vast dat bestaande koelinstallaties allesbehalve optimaal functioneren. Storing en uitval zijn dagelijkse kost, de koelunit verspilt bijzonder veel energie en/of de chiller voldoet niet aan de milieuwetgeving door gebrekkig onderhoud. 

Wij richten ons als merkonafhankelijk servicebedrijf op het optimaliseren en onderhoud van bestaande installaties voor gebouwkoeling. Op veelvuldig verzoek van onze klanten voeren we ook installatieopdrachten uit. Daarnaast verzekeren we een totaalservice voor de koelsystemen van datacenters en serverrooms.   

De coach én zijn team 

Zaakvoerder Jacques Claessens beschouwt zichzelf in de eerste plaats als coach van zijn team. Het inspireren, ondersteunen en motiveren van zijn gemotiveerd team van koeltechnici vormt elke dag opnieuw zijn belangrijkste uitdaging.

Als coach analyseert hij diepgaand de problemen van een koelinstallatie én tekent hij de technische krijtlijnen uit voor een optimalisatie. Stapsgewijs introduceert hij zijn koeltechnici in het project, zodat zij het latere proactief onderhoud correct kunnen uitvoeren. 

Achter de schermen krijgt Jacques voor de administratieve opvolging ondersteuning van zijn echtgenote Tine. Samen vormen ze de bedrijfsleiding van Koeltechniek Claessens & Co.  

 

Wil jij ons team versterken? Ontdek hier wie we zoeken. 

Spreekt ons verhaal jou aan? Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking.